13 Eylül 2011 Salı

Metallica İlklere İmza Atmaya Devam Ediyor

2011 yılında her daim ilklerin grubu olmayı başaran Metallica yine bir ilke imza atacak. 30 yıllık tarihi boyunca ilk defa Birleşik Arap Emirlik'lerinin Abu Dhai kentinde bir konser verecek olan grup, etkinlik tarihini 25 Ekim olarak açıkladı. Konu hakkında konuşan davulcu ve basın sözcüsü Lars Ulrich ''Metallica bugüne kadar dünyanın her yerini dolaştı. Artık sıranın yavaş yavaş Arap ülkelerine geldiğini düşündük. Benim açımdan unutulmaz bir tecrübe olacakmış gibi gözüküyor'' dedi. Bağdat konserinin de hala listelerinde olduğunu, zaman, mekan ve şartlar uygun olursa oraya da bir etkinlik planladıklarını da sözlerine ekledi.


Infrared Dürzü (Editör)

29 Ağustos 2011 Pazartesi

Yeni Albüm Doğrulandı

Metallica grubu eski dostları Lou Reed ile beraber çıkaracakları söylenen ''Lulu'' albümünü doğruladı. Ekim 31'de tüm dünyada, Kasım 1'de de Kuzey Amerika'da satışa sunulacak albümün şarkıları ve içeriği henüz açıklanmadı. Daha ayrıntılı bilgi için www.loureedmetallica.com adresini takip edebilirsiniz


Infrared Dürzü (Editör)

27 Ağustos 2011 Cumartesi

Metallica Hakkında Bir Sanat Galerisi

Dünyaca ünlü sanat atölyesi Exhibit Art, Metallica'nın şarkılarından esinlenerek, tamamen bu söz konusu şarkıların temalarından bir sanat atölyesi açacak. 20 Ocak 2012'de MetClub üyelerinin bedava gezi hakkı kazanacağı galeri James Hetfield'ı çok heyecanlandırmış. İçeriğin tam olarak nasıl olacağına dair herhangi bir fikrimiz şu an yok. Solo gitarist Kirk Hammett bu galeri hakkında ''Bugüne kadar Metallica temalı bulaşık önlüğü bile yapılmıştı ama şarkılarımızın temasını oluşturacağı resimlerin nasıl olacağına dair merakım had safhada'' diye konuştuğu kaydedildi.


Infrared Dürzü (Editör)

22 Ağustos 2011 Pazartesi

Yeni Albüm 1 Kasım'da Geliyor Gibi..

Kulislerde konuşulanlara göre Metallica, eski ve sıkı dostları Lou Reed ile beraber albüm dolduruyormuş. Yine dedikodulara göre ise albüm adının ''Lulu'' olacağı söyleniyormuş. Bence Big Four dediğimiz adamlar bizimle dalga geçiyorlar. Başka bir açıklaması olamaz gibi.


Infrared Dürzü (Editör)

28 Temmuz 2011 Perşembe

30. Yıl Özel Konserleri

Tam tamına otuz yıl. İnanabiliyor musunuz? Ama gerçek işte. Metallica grubu kuruluşunun otuzuncu yılını üç özel konserle Bay Area'da, eski günlerde olduğu gibi bir bar ortamında kutlayacak. Tabi bu konseri sadece www.metclub.org, yani MetClub üyeleri izleyebilecek. Konser tarihleri ise 5, 8 ve 10 Aralık olarak açıklandı.


Infrared Dürzü (Editör)

25 Temmuz 2011 Pazartesi

Eskilerin Değeri Bilinmeye Başlandı

Bildiğiniz üzere Metallica grubu, 16 Kasım 2007'den beri kullandığı setlist'i değiştirerek daha eski parçaların ağırlıkla bulunduğu bir setlist oluşturmuştu. Buna ilave olarak en son gelen haberlere göre ''The Shortest Straw'' parçası da listeye eklendi. İyice iştahımız kabardı doğrusu, bir daha gelene kadar bu setlist'i değiştirmezler diye umuyoruz.


Infrared Dürzü (Editör)

12 Temmuz 2011 Salı

Turne Durumları

Metallica bilindiği üzere World Magnetic turunu tamamlamış, festivaller ve özel davetler kapsamında ülke ülke dolaşmaya devam etmişti. İşte şimdi James Hetfield'dan gelen haberlere göre grup Aralık 2011 tarihine kadar vaktini tur ile geçirecek, ardından çıkan dedikodular doğrultusunda yeni albüm kayıtları için stüdyoya girecek. Ağustos 2012 tarihinde ise piyasaya sürüm gerçekleştirilecek.


Infrared Dürzü (Editör)

8 Temmuz 2011 Cuma

Yeni Albüm?..

Bugünlerde Headquarters'dan yeni albüm dedikoduları eksik olmuyor. Özellikle James Hetfield'ın Milan konserinden sonra ''Right here next year, we come with new shit'' anonsu kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Gerçi Lars Ulrich'in her şehirde ''seneye yine gelcez'' yalanını göz önünde bulundurursak pek inanmamamız lazım. Bekleyip Göreceğiz...


Infrared Dürzü (Editör)

6 Temmuz 2011 Çarşamba

Metallica Haber Yayın Hayatına Başladı

En nihayetinde uzun zamandır hayalini kurduğum resmi olmayan Metallica Haber portalını aktive ettim. Burada siz değerli Metallica hayranlarına grupla alakalı en son gelişmelerden bahsedeceğim. Umarım bu blogun uzun, düzenli ve saygı sevgi çerçevesi içerisinde bir yayın hayatı olur.

- Infrared Dürzü (Editör)